Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem
Suroviny
- 280 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 500 g Mouka polohrubá
- 60 g Mandle
- 90 g Rozinky
- 60 g Kandované ovoce
- 20 g Cukr moučkový
- 125 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 33 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 109.6 mg
- Vláknina 4649 mg
- Vitamín A 4649 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 136.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou. 
- 
                                2Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků. 
- 
                                3Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené. 
- 
                                4Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. 
- 
                                5Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou. 
- 
                                6Bílková poleva [32368]: 
- 
                                7Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        