Kořeněná květáková polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1137.2 mg
- Vláknina 15237 mg
- Vitamín A 15237 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák nakrájíme na malé růžičky a osmažíme je na oleji. Přidáme skořici, kmín i koriandr a po chvíli i harisu. Opékáme dvě minuty. Zalijeme vývarem a přidáme i většinu nasucho opražených mandlí. 
- 
                                2Vaříme 20 minut doměkka. Rozmixujeme do hladka. 
- 
                                3Podáváme posypané mandlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        