"Suchá" kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 2126 mg
 - Vláknina 14130 mg
 - Vitamín A 14130 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chilli papričky zbavíme stopek a podélně rozřízneme. Dále je zbavíme semínek a namočíme na 2 minuty do vřelé vody, aby změkly. Poté vodu scedíme a papričky nahrubo nasekáme.
 - 
                                2
V mixéru zpracujeme chilli papričky, citrónovou trávu a galgán na hladkou pastu. Přidáme česnek, garnátovou pastu, šalotku, pražený drcený kmín a nasekané nesolené arašídy. A opět vše umixujeme do hladka. Pokud se ingredience nespojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.
 - 
                                3
Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).