Tažený jablečný štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 442.8 mg
 - Vláknina 19052.8 mg
 - Vitamín A 19052.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.
 - 
                                2
Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.
 - 
                                3
V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.
 - 
                                4
Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.