Fumet de champignons - žampionový extrakt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 940 mg
  • Vláknina 14400 mg
  • Vitamín A 14400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony drobně nasekáme a dáme dusit na rozpuštěné máslo spolu se šťávou z jednoho citronu. Dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Získanou šťávu oddělíme přes plátýnko.

  • 3

    Používáme ji do omáček ke zvýraznění chuti a k provonění.

Komentáře k receptu