Brambory zapečené s vejci a sýrem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 782 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 403.8 mg
 - Draslík 936.6 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní 4 vejce uvařená na tvrdo a brambory. Vše nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, poklademe je kousky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme ho mlékem s dvěma rozkvedlanými vejci a zbytkem sýra.
 - 
                                2
Pečeme do červena a podáváme se salátem.