Vepřové kotlety v česnekové omáčce
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.94 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 69.9 mg
 - Draslík 366.4 mg
 - Vláknina 312.8 mg
 - Vitamín A 312.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.
 - 
                                2
Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.
 - 
                                3
Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.
 - 
                                4
Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.
 - 
                                5
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.