Salát z červené řepy s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 823.2 mg
 - Vláknina 16515.8 mg
 - Vitamín A 16515.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.
 - 
                                3
Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.