Sardinky smažené ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 125.9 mg
 - Draslík 119.8 mg
 - Vláknina 2508 mg
 - Vitamín A 2508 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vajec, rozšlehaných ve víně a z mouky připravíme hustší těstíčko.
 - 
                                2
Sardinky vyjmeme z konzervy, necháme okapat, obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka, poté zprudka smažíme v rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Podáváme s dílkem citronu, posypané nasekanou petrželkou.