Karlovarské knedlíky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 9 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 696 mg
- Vitamín A 696 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout. 
- 
                                2Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme. 
- 
                                3Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut. 
- 
                                4Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        