Losos se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 76.5 mg
 - Draslík 676.7 mg
 - Vláknina 6556.5 mg
 - Vitamín A 6556.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si kyselou smetanu tak, že v misce smícháme sladkou smetanu s citronovou šťávou. Očistíme fenykl a pokrájíme nejprve na plátky a pak na kosočtverečky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme rovněž
 - 
                                2
na proužky a potom na kosočtverečky. Pórek pokrájíme na kolečka. Cukety a pariky pokrájíme na kosočtverečky.
 - 
                                3
Postavíme na sporák pánev s máslem a pokrájenou zeleninu na něm 5-6 minut, při mírné teplotě, smažíme za občasného míchání vařečkou. Přidáme sůl a pepř. Přilijeme bílé víno a okyselenou smetanu, přivedeme k varu a při mírné teplotě, za občasného zamíchání, vaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Mezitím rozkrájíme lososa na šikmé a poměrně tlusté kousky, dáme je do zeleninového ragú a při mírné teplotě je 5 minut povaříme. Rybí plátky vyndáme na servírovací mísu a podáváme horké, společně se zeleninovým ragú. Podle chuti lze podávat i s bramborami, uvařenými v páře.