Pečená jablka a datle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Datle
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Jablka
  • 2 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 827.8 mg
  • Vláknina 38023 mg
  • Vitamín A 38023 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.

  • 2

    K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.

  • 3

    Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.

Komentáře k receptu