Pikantní nakyslá polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Chilli paprička
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 16 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Citronová tráva
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3167 kcal
  • Sacharidy 193 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 5729 mg
  • Bílkoviny 932 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 4204.5 mg
  • Draslík 2002.8 mg
  • Vláknina 6553 mg
  • Vitamín A 6553 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar uvedeme do varu.

  • 2

    Rozpůlíme žampiony, jarní cibulky nakrájíme na dvoucentimetrová kolečka, krevety kuchyňsky připravíme. Do vývaru vmícháme citrónovou šťávu, chilli pastu, rybí omáčku a najemno nasekaný koriandr, pak přidáme žampiony, jarní cibulky a krevety a asi 10 minut povařime.

  • 3

    Odstavíme a vmícháme šťávu z limetky a nasekanou citronovou trávu.

Komentáře k receptu