Okouník s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okouník mořský
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 120 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 836.4 mg
  • Vláknina 6412.5 mg
  • Vitamín A 6412.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety osušíme. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem, dno posypeme jemně nasekanou petrželí a nadrobno nakrájenou šalotkou, lehce osolíme a ochutíme pepřem. Do zapékacích misek položíme filety, citróny nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi filety, nahoru ještě přidáme vločky másla.

  • 2

    Čtyři archy papíru na pečení o velikosti zapékacích misek pomažeme máslem a namazanou stranou je položíme na filety.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme při 225 °C asi 10 minut.

Komentáře k receptu