Vepřové nudličky s parmskou šunkou
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 30 g Pistácie
 - 100 g Šunka parmská
 - 400 g Vepřové kotlety
 - 250 g Mangold
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pórek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 - 0.32 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 1078.1 mg
 - Vláknina 12577 mg
 - Vitamín A 12577 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kotlety (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Ve woku si rozpálíme arašídový olej s chilli olejem a maso zprudka restujeme 5 minut dozlatova. Maso vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme.
 - 
                                3
V malé pánvi nasucho opražíme dozlatova pistáciové oříšky a mandle.
 - 
                                4
Parmskou šunku pokrájíme na proužky. Mangold s pórkem omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                5
Do čisté pánve dáme rozehřát 2 lžíce másla, na kterém zpěníme pórek s mangoldem. Když se začne zelenina smažit, přilijeme zeleninový vývar a dusíme 5 minut pod pokličkou. Pak přidáme maso, šunku, promícháme, dochutíme sójovou omáčkou a společně smažíme 1 minutu.
 - 
                                6
Porce upravíme na talíře, posypeme pistáciovými oříšky s mandlemi a podáváme.