Žtuté tagtiatelle se sýrem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 5 g Sůl
  • 100 g Sýr Provola
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Čekanka
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 232.3 mg
  • Vláknina 6974 mg
  • Vitamín A 6974 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli a vejce připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Těsto několikrát protáhneme strojkem, nakrájíme ho na nudle — tagliatelle a dáme je na mísu s polohrubou moukou.

  • 3

    Najemno nasekáme šalotku a na oleji osmažíme. Vložíme jemně pokrájenou čekanku a nasekané ořechy. Přidáme lžíci vody, osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr.

  • 4

    Těstoviny uvaříme 2 minuty, scedíme, přidáme na pánev s omáčkou a povaříme, aby se rozpustil sýr. Servírujeme.

Komentáře k receptu