Salámový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 800 g Salám měkký
  • 200 g Slanina vepřová
  • 250 g Lečo sterilované
  • 500 g Brambory
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 3136 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 1539.5 mg
  • Vláknina 10976.5 mg
  • Vitamín A 10976.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, brambory také na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostičky salámu, posypeme mletou paprikou, promícháme, necháme papriku v tuku rozpustit, vsypeme do hrnce brambory, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a dusíme nejméně 20 minut. Nyní vmícháme lečo a povaříme ještě 10 minut.

  • 3

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu