Štika s vaječnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 600 g Štika obecná
 - 200 ml Víno bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 259 mg
 - Draslík 123.2 mg
 - Vláknina 317.8 mg
 - Vitamín A 317.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
 - 
                                2
Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.
 - 
                                4
Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.
 - 
                                5
Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.