Ořechová velikonoční vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 72.9 mg
  • Vláknina 4728.3 mg
  • Vitamín A 4728.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, nakrájeného másla, moučkového cukru, skořice, citronové šťávy, vejce a mletých ořechů vypracujeme na vále těsto. Necháme je 1 hodinu v chladničce odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé velikosti vajíček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Vychladlé cukroví vždy po dvou slepujeme marmeládou. Nakonec vajíčka polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu