Zavařená kukuřice

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Kukuřice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2374 kcal
  • Sacharidy 395 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 2918 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 395 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 1115 mg
  • Vitamín A 1115 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit.

  • 2

    Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř.

  • 3

    Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem.

  • 4

    Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme.

  • 5

    Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti.

Komentáře k receptu