Žampionové ranečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1390 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 67.5 mg
 - Draslík 579.7 mg
 - Vláknina 2989.8 mg
 - Vitamín A 2989.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salám nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Směs urovnáme na čtverce alobalu a každou porci dobře zabalíme.
 - 
                                3
Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                4
Před podáváním alobal rozbalíme a pokrm zakapeme kečupem.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.