Hladká Ančka
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 70 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Houby sušené
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Pepř černý celý
 - 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 12 ml Ocet kvasný lihový
 - 1500 ml Vývar zeleninový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín drcený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1267 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 194.9 mg
 - Draslík 817.4 mg
 - Vláknina 9127 mg
 - Vitamín A 9127 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.
 - 
                                3
Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.
 - 
                                4
Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.