Hmota na výrobu zmrzliny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 633.7 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně, hmota se nesmí vařit.

  • 2

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

  • 3

    Přidáním různých esencí a ovoce vyrábíme různé druhy zmrzlin.

Komentáře k receptu