Majonéza z vařených žloutků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2669 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 284 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1626 mg
 - Draslík 287.8 mg
 - Vláknina 9400 mg
 - Vitamín A 9400 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.2 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se syrovými žloutky. Za stálého přikapávání oleje třeme na hustou hmotu.
 - 
                                2
Potom přidáme worcester, citronovou šťávu a pokud je třeba, zředíme majonézu smetanou.