Telecí řízek se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 987 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 284.7 mg
 - Draslík 475.4 mg
 - Vláknina 860 mg
 - Vitamín A 860 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.
 - 
                                3
V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.
 - 
                                4
Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.
 - 
                                5
Ihned podáváme.