Matjes v majonézové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1789 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 64.5 mg
 - Vláknina 5144 mg
 - Vitamín A 5144 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.
 - 
                                2
Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy.
 - 
                                3
Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme.
 - 
                                4
Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou.
 - 
                                5
Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit.
 - 
                                6
Předkrm se podává velmi dobře vychlazený.