Omáčka koprová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 18.4 mg
- Vláknina 145.2 mg
- Vitamín A 145.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme. 
- 
                                2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky. 
- 
                                3Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme. 
- 
                                4Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        