Broskvová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 222 g
- Tuky 1 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 222 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 431.6 mg
- Vláknina 8992 mg
- Vitamín A 8992 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat. 
- 
                                2Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce. 
- 
                                3Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        