Kuře v houbové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1180 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 1243 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 272.2 mg
 - Draslík 881.3 mg
 - Vláknina 3131.5 mg
 - Vitamín A 3131.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova.
 - 
                                2
Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme.
 - 
                                4
Můžeme podávat s dušenou rýží.