Reveňový džem s pomerančem a citronem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 3169.7 mg
- Vitamín A 3169.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu. 
- 
                                2Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout. 
- 
                                3Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        