Pečené brambory plněné nivou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 4042 mg
- Vitamín A 4042 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme. 
- 
                                2Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě. 
- 
                                3Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“. 
- 
                                4Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        