Krab opečený se zázvorem
Suroviny
- 100 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Krab
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 44.3 mg
 - Draslík 346.1 mg
 - Vláknina 1004.8 mg
 - Vitamín A 1004.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme kraby, přelijeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl, lžíci octa a vaříme 15 minut. Necháme okapat, vychladnout, poté vybereme maso z krunýřů a nakrájíme maso na kostičky.
 - 
                                2
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, rozpálíme ve woku olej, osmahneme zázvor, přidáme cuketu a smažíme 30 vteřin. Vložíme krabí maso a vše promícháme, aby se směs prohřála.
 - 
                                3
Přilijeme ústřicovou omáčku a vývar, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
 - 
                                4
Přidáme solamyl s trochou vody a vaříme, až se směs spojí. Ihned podáváme.