Baklažánová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 751.7 mg
 - Vláknina 20213.8 mg
 - Vitamín A 20213.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme.
 - 
                                2
Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme.