Opečené brambory s lilkem a rajčaty
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 200 g Lilek
 - 220 g Rajčata
 - 60 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 1386.7 mg
 - Vláknina 21903 mg
 - Vitamín A 21903 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na plátky nakrájené brambory urovnáme na plech lehce potřený olejem a po obou stranách je opečeme.
 - 
                                2
Na pánvi na části oleje orestujeme omytý, na kostičky nakrájený lilek. Vyjmeme a do pánve přidáme na nudličky nakrájenou feferonku, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Restujeme 2-3 minuty, okořeníme a vmícháme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
 - 
                                3
Potom do směsi vmícháme opečené brambory s lilkem a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.