Tvaroh s kešu po indicku
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 10 ks Ořechy Kešu
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Zázvor celý
 - 5 ks Chilli paprička zelená
 - 5 stroužek Česnek
 - 0.5 kg Tvaroh tvrdý
 - 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1795 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 130 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 1917.7 mg
 - Vláknina 19503.5 mg
 - Vitamín A 19503.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli se zázvorem a česnekem rozetřeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. Kešu oříšky rozemeleme s mlékem na další pastu.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme pastu z cibule. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, dochutíme kmínem, chilli a smažíme, dokud se od koření neoddělí všechen tuk.
 - 
                                3
Zalijeme ušlehanou šlehačkou a vmícháme i pastu z kešu. V případě potřeby zalijeme trochou vody. Na pánev umístíme kostičky tvarohu a poprášíme garam masalou. Dalších 5 minut necháme smažit.
 - 
                                4
Když je sýr důkladně osmažený, ozdobíme jej nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme.