Polévka ze slávek s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 2215 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 100.2 mg
 - Draslík 1721.1 mg
 - Vláknina 11375 mg
 - Vitamín A 11375 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky omyjeme, vyčistíme kartáčkem, šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme, přidáme slávky, zalijeme vodou, ovoníme snítkou tymiánu a povaříme 5 minut. Polévku přecedíme, neotevřené slávky vyhodíme, vývar ze slávek smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Maso ze slávek vyndáme z lastur a spolu se smetanou přidáme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, poté odstavíme.
 - 
                                3
Jednotlivé porce posypeme petrželkou.