Vdolky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Perník
  • 1 ks Tvaroh jemný
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1587 kcal
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 97098 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 276.3 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do připravené mouky rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné sádlo, vlažné mléko a zaděláme těsto tak, aby nebylo příliš husté.

  • 2

    Necháme těsto vykynout. Rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme sklenkou nebo menším hrnečkem kolečka, která necháme opět kynout.

  • 3

    Vdolky pečeme na pomaštěném plechu po obou stranách.

  • 4

    Po upečení je potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem nebo perníkem. Rovněž je můžeme posypat mletým mákem smíchaným s cukrem, lžičkou vanilkového cukru a přelít rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu