Renetový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 115.8 mg
 - Draslík 239 mg
 - Vláknina 5683 mg
 - Vitamín A 5683 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 98.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
 - 
                                3
Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
 - 
                                4
Před podáváním necháme dort vychladnout.