Uzenina zapečená se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 233.7 mg
 - Vláknina 4687.4 mg
 - Vitamín A 4687.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody (nebo nálevu ze zelí) a krátce podusíme.
 - 
                                2
Polovinu zelí narovnáme do čtyř zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu - klobásu nebo salám, na ně opět zelí a vše zalijeme smetanou.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.