Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 156250 mg
 - Vitamín A 156250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.