Bramborový salát s prosciuttem
Suroviny
- 675 g Brambory vařené ve slupce
 - 100 g Prosciutto sušené
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 13 mg
 - Draslík 724 mg
 - Vláknina 11232.8 mg
 - Vitamín A 11232.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi nasucho opražíme kmín.
 - 
                                2
Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
