Salát s kachními prsíčky a melounem
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Meloun cukrový
 - 1 ks Salát římský
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 624.3 mg
 - Vláknina 2764.8 mg
 - Vitamín A 2764.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1775.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.
 - 
                                2
Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.
 - 
                                5
Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.