Etiopské koření Berberé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 120.9 mg
 - Vláknina 4940.6 mg
 - Vitamín A 4940.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo skořice celé, prášek pražit nemusíme). Necháme zchladit.
 - 
                                2
Dáme všechny přísady i s mletou skořicí do kávového mlýnku a pomeleme je na prášek.