Krevety okořeněné chilli, mátou a zázvorem
Suroviny
- 30 g Máta
 - 36 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 ks Čekanka
 - 1 ks Limetka
 - 3 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Potočnice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4254 kcal
 - Sacharidy 184 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 4542 mg
 - Bílkoviny 1381 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 6300 mg
 - Draslík 97.2 mg
 - Vláknina 1594.6 mg
 - Vitamín A 1594.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme limetkovou šťávu, lístky máty, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promícháme a do vzniklé marinády přidáme vyloupané, uvařené krevety. Znovu promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Na talíře rozložíme omyté čekankové listy, poklademe je krevetami a přelijeme marinádou. Obložíme omytou potočnicí a dílky limetky.