Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 2607 mg
 - Vláknina 17046.8 mg
 - Vitamín A 17046.8 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou podélně nařízneme.
 - 
                                2
Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.
 - 
                                3
Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.
 - 
                                4
Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.
 - 
                                5
Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.
 - 
                                6
Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.