Paprikové skopové kari
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 400 g Skopové maso mleté
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 302.3 mg
 - Vláknina 5657.3 mg
 - Vitamín A 5657.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme mleté maso, sůl, koření a smažíme cca 5 minut. Poté podlijeme vodou a ještě chvíli podusíme. Směsí naplníme očištěné papriky, uzavřeme a zajistíme párátky.
 - 
                                2
Na šťávu nasekáme cibuli, utřeme česnek a smícháme s pálivou paprikou a zázvorem. Rozpálíme máslo, osmahneme na něm kmín, přidáme cibulovou pastu a důkladně promícháme. Po chvíli vložíme plněné papriky, podlijeme jogurtem a ochutíme solí. Přiklopíme a dusíme doměkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou dle potřeby.