Zapečené krevety na banánech
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Banány
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 323 mg
 - Draslík 578.4 mg
 - Vláknina 8620.6 mg
 - Vitamín A 8620.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném másle. Cibuli nasekáme nadrobno společně s krevetami, následně orestujeme na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Po cca 15 minutách přidáme rozsekanou feferonku, utřený česnek, koření, worcesterskou omáčku, citronovou štávu, osolíme a vmícháme banány. Na mírném ohni zahříváme, občas promícháme, po chvíli navrstvíme na směs tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého na závěr vhodíme celé žloutky.
 - 
                                3
Ve středně vyhřáté troubě zapečeme do zlatova.