Brusinkový kompot z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 347.2 mg
 - Vláknina 9306.6 mg
 - Vitamín A 9306.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.
 - 
                                2
Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.