Indický špenát s čočkou
Suroviny
- 200 g Čočka jedlá
 - 150 g Jogurt bílý
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 kg Špenát listový čerstvý
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 2030.9 mg
 - Vláknina 43421.2 mg
 - Vitamín A 43421.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.2 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku opláchneme a ponoříme na hodinu do studené vody. Špenát taktéž opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a zelené chilli na podlouhlé nudličky. Nastrouháme si zázvor a odložíme ho bokem. Na pánvi opražíme rozdrcená semínka koriandru.
 - 
                                2
Kostky cibule osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Smícháme společně s čočkou, špetkou soli, chilli a nadrcenými semínky koriandru. Při stálém míchání smažíme další 3 minuty.
 - 
                                3
Zalijeme šálkem vody a na pánev vložíme špenát. Necháme vařit, dokud směs nepustí všechnu vodu. Špenát společně s čočkou umístíme do mísy, rozmělníme a důkladně promícháme. Směs zalijeme našlehaným jogurtem a opět umístíme na pánev, kde necháme dalších 5 minut vařit. Ihned podáváme.