Smažená hlíva s omáčkou z bazalky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 183.1 mg
 - Vláknina 1901.3 mg
 - Vitamín A 1901.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.
 - 
                                2
Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.
 - 
                                3
Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.